Årets Regnbågsambassadörer är utsedda!

Årets Regnbågsambassadörer är utsedda!

Föreningen efterlyste nomineringar av regnbågsambassadörer och fick in flera fina förslag från olika håll – så himla roligt med ett stort engagemang från Varbergarna! Utifrån dessa nomineringar har föreningen valt ut Anna Linton och Kristin Lagerqvist att dela på ambassadörskapet. Motiveringen lyder:

Anna Linton och Kristin Lagerqvist är två Varbergstjejer med stora hjärtan som genom olika projekt och engagemang bidrar till ett öppet och mer kärleksfullt Varberg.
Anna var en av initiativtagarna till fredskonserten ”Notes for Peace” i Varberg 2016, ett arrangemang för att samla goda krafter och kommunicera genom bland annat musik för världsfred. Anna är en del av We are Laja och teamet Farmers Crew som årligen arrangerar Farmers Market på Strömma Farmlogde. 
Kristin har tillsammans med sin företagspartner på Varbergsföretaget FGL Store grundat och driver projektet ”Sisterhood” som aktivt arbetar tillsammans med Kvinnojouren i Varberg för att synliggöra mäns våld mot kvinnor. Sin plattform krickelins.se använder hon bland annat för att nå ut med sin erfarenhet och kunskap kring ämnet.
Tillsammans är Anna och Kristin två av grundarna till ”Ett mjukare Varberg”, ett initiativ som startade 2018 och som vill bidra till kunskap om hur vi kan stötta våra barn och ungdomar i Varberg att navigera i en digital värld med allt vad det innebär.
Anna och Kristin säger så här om att bli utsedda till 2019 års Prideambassadörer:
Vi tror på ett samhälle där människor är nyfikna, öppna, delar med sig och är mjuka mot varandra. Vi tror att nya idéer, drömmar, entreprenörskap och mod föds och växer i en sådan kultur. Drömmar som blir till verklighet och ger vår livsplats ännu mer energi och liv!
Varberg bubblar redan av kreativitet, musik och nytänkande och vi tycker att det är viktigt att vi skapar fler mötesplatser där vi firar och hyllar kreativiteten, kärleken och allt det där som inte riktigt syns men som känns. Kittet mellan folket. Livet mellan husen. Kunskapen. Perspektivet. Empatin. Skratten.
Pride är ett fantastiskt initiativ som vi önskar lyfta till nya höjder genom att inspirera ännu fler människor att göra sin grej, sprida mer kärlek till sig själva och till varandra. För ett mjukare Varberg. För en mjukare värld. För ett mjukare liv.
Föreningen är stolta och glada över att Anna och Kristin tackat ja till ambassadörskapet och vi ser fram emot att välkomna dem upp på Pridescenen den 29 juni när startskottet går årets festival går.