Program för 2019 års Pride Varberg

29 juni

9.00-10.30 Föreläsning ”Smuts, skam status; om homosexualitet i bibeln och antiken#, Komedianten

I samarbete med Svenska Kyrkan bjuder vi in till en kostnadsfri föreläsning med Thomas Kazén, professor i bibelvetenskap vid Enskilda Högskolan i Stockholm. Mer info hittar en här.

 

12.00 Invigning och tal av årets Regnbågsambassadörer, Societetsscenen

Anna Linton och Kristin Lagerqvist inviger 2019 års Pride Varberg.

 

12.15 Fantastiska Underhållningsbandet, Societetsscenen

Bandet som underhåller på ett fantastiskt sätt med en blandning av funktionshindrade, utvecklingsstörda och normalstörda som spelar teater, sjunger och spelar tillsammans.

 

 

12.00-14.00

Drop-In-vigsel i Prideparken. Ta kontakt med inger@brosved eller peter@manelin.se för mer information. Glöm inte att hindersprövning måste göras i förväg.

 

 

13.00 Magnus Cirkusskola, Societetsscenen

Förra årets succé är tillbaka med en spännande liveföreställning för stora och små. Efter uppträdandet kommer Magnus Cirkusskola finnas i parken och du får möjlighet att testa dina akrobatiska skills!

 

13.15 Elvira Blomqvist, Societetsscenen

Elvira tog Varberg med storm redan under nationaldagen då hon höll tal. En ung Varbergstjej som håller på med teater, musik och diktskrivande. Som brinner för jämställdhet och jämlikhet. Kom och lyssna på Elvira tala för garanterad gåshudsupplevelse!

 

13.30 Paradpepp!

Vår eminente konferencier Niklas Christoffer hjälper oss att tagga till inför PARADEN!

 

14-15 Parad

Varberg går man ur huse och visar var kärleksskået ska stå!

 

 

15.00 King Melodies, Societetsscenen

Pride Varbergs husband uppträder för femte året i rad! Vi kunde inte varit stoltare över att få presentera dem på Pridescenen återigen!

 

15.30 Linda Gold, Societetsscenen

Världens bästa dragshow om ni frågar oss! Det blir garanterat ös när Linda och hennes crew tar plats på scenen!

 

17.00 Sinister Purpose, Societetsscenen

Det hela började egentligen 1972 då bandet startades. I mitten på 70-talet var Sinister Purpose ett av dom största banden i Varberg och hade spelningar i bl a Nepal. Repertoaren består till störst del av Creedence Clearwater Revival-låtar. Men till Pride Varberg tänker bandet överraska publiken med något annat. Detta vill ni inte missa!

 

17.45 Leia, Societetsscenen

Ännu en stjärna på vår scen! Leia Löfgren kommer spela och sjunga sina favorit-kärlekslåtar.

 

18.30 Hanna Ferm, Societetsscenen

Hanna var en av deltagarna i årets melodifestival där hon tävlade tillsammans med Liamoo (som ju stod på Pridescenen förra året!) och kom trea i finalen med låten ”Hold you”. Redan 2017 blev Hanna känd genom sin medverkan i Idol där hon tog sig ända till finalen och slutade på en hedersam 2:a plats.

 

18.00 Regnbågsmässa, Varbergs Kyrka

En färgstark gemenskap där alla får vara med i en mässa fylld av sånger och böner om kärlek.

 

19.15 Babsan, Societetsscenen

Denna ikon bland dragshowartiser uppträder som final på Pride Varberg 2019! Babsan har gjort allt från TV till egna shower och Melodifestivalen och kommer garanterat förgylla kvällen på ett fantastiskt sätt!